„Kroz više od stotinu godina našeg pekarskog iskustva stvorili smo veliku obitelj kupaca koji vole kruh, peciva i slatke delicije iz naših toplih peći. To je vrijednost koja nas pokreće...“

Povijest

Povijest

Desetljećima Mlinarove pekarske delicije krase mnoge obiteljske stolove u Hrvatskoj. Naš bogati asortiman kruha, peciva, slastica razvijali smo i obogaćivali kroz godine, osluškujući želje i potrebe naših kupaca, a ovo su godine na koje smo ponosni:

1903. – Križevci, utemeljna tvrtka „Prvi križevački paromlin i paropila Hinko Švarc i sinovi“ (tvrtka je sagradila mlin za meljavu pšenice)

1913. – Križevci, sagrađen novi mlin

1946. – Križevci, državno mlinsko poduzeće „Kalnik“ kupuje mlin obitelji Švarc

1954. – Križevci, povećan je kapacitet mlinarskog pogona jer je mlin elektrificiran i moderniziran

1960. – Križevci, poduzeću je pridružena pekarska zadruga „Napredak“, pa je s preradom žitarica objedinjena proizvodnja kruha i peciva

1969. – Zagreb, otvorena tada najveća industrijska pekara u državi; ostala je najveća do danas

1993. – Križevci, obavljena pretvorba iz društvenog vlasništva u dioničko društvo Mlinar d.d.

2000. – Zagreb, izgrađen pogon za proizvodnju zamrznutih proizvoda

2001.-2004. – širenje na područje Dalmacije; kupovina pekarskih pogona u Splitu, Sinju, Makarskoj i Kuni Pelješkoj

2005. – ekološka proizvodnja žitarica

2007. – uvedeni ISO 9001 i HACCP standardi

2009. – Mlinar posluje u sastavu osječke Škojo Grupe, proizvodnja je organizirana u velikim pekarama na lokacijama u Križevcima, Osijeku, Zagrebu i Poreču

2012. – izgrađen je novi proizvodni pogon na adresi Radnička cesta 228c u Zagrebu, najveći pekarski proizvodni i distributivni centar u regiji

2012. – Mlinar proizvodi dobivaju oznaku Kosher certifikata

2012. – krajem godine otvorene su prve prodavaonice u Sloveniji, identičnog izgleda i ponude kao i u prodavaonicama u Hrvatskoj

2013. – u ožujku je otvorena prva Mlinar prodavaonica u centru Budimpešte

2013. – Mlinaru je dodijeljen Halal certifikat za proizvodnju, distribuciju i prodaju pekarskih slastičarskih proizvoda, sendviča i salata
2015. – na najprestižnijoj lokaciji u Münchenu na trgu Marienplatz, otvorena je prva u nizu Mlinarovih pekarnica koje se planiraju na njemačkom tržištu
2015. – u Slovačkoj je implementiran prvi Mlinarov franšizni poslovni model
2016. – franšizno poslovanje je prošireno pekarnicama u Australiji (Sydney) i Švicarskoj (Luzern) koje posluju pod Mlinar brandom